2024. július 27., szombat
Ma: Olga, Liliána Holnap: Szabolcs, Szeréna
Cikkek
Keresés
Vissza
Fenntarthatósági Témahét 2020. október 5-9.
Hír

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma új időpontban, 2020. október 5-9. között hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet, melynek kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. A Témahét kiemelt témái az energia, a klímaváltozás és az egészségnevelés.

Október 6-án tanulóinkkal bekapcsolódtunk a Közösségi közlekedés és fenntarthatóság – Dr. Wégner Krisztina, MÁV Zrt. 2020. október 6-ai online tanórájába.


A felsős osztályok megismerték a vasúti közlekedést, és annak környezetre gyakorolt  kedvező hatásait. Ez a közlekedési mód alig szennyez, viszonylag kevés elektromos energiát használ, fékezéskor az energia jelentős részét visszajuttatja a hálózatba. Ma már a legtöbb vonalon korszerű meghajtású villamos motorvonatok, hibrid járművek és Tram Train vonatok közlekednek, amelyek nagyvasúti pályán, és városi villamos pályán is képesek közlekedni.  A klimatizálás ellenére is kedvezőbb az energiafelhasználás, mint bármelyik más utazási eszközzel.  A klímavédelem terén a MÁV 2050-re 90%-al kívánja csökkenteni a közlekedésből származó üvegházhatású gázkibocsátást. A gyermekek számára számos új ismeretet adott az online tanóra nyújtotta lehetőség.   

A Fenntarthatósági Témahéten  A Föld üzeni, ébresztő! órát valósítottuk meg. Tanulóink  rövid videó bejátszások, diák segítségével aktuális képet kaptak a klímaváltozás hátteréről, okairól és következményeiről. A gyerekek párokat alkottak, így beszélhettek arról, hogyan hat ránk a klímaváltozás. A továbbiakban gyakorlati feladatok, kérdések következtek, amelyek a látottakra épültek. 

Csonka Zoltán
2020. október 18., 23:50
Vissza
Eseménynaptár

Elérhetőségeink

Szákszendi Öveges József Általános Iskola

Szákszend, Száki utca 95.
+36 (34) 371-515
pappevamedia@gmail.com

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Palotainé Papp Éva
igazgató

A honlap tartalmát szerkeszti:
Palotainé Papp Éva
pappevamedia@gmail.com