2024. március 19., kedd
Ma: József, Bánk Holnap: Klaudia, Alexandra
Cikkek
Keresés
Vissza
Öveges iskolák találkozója
Hír

Nagy örömünkre 2018. április 27-re intézményünk meghívást kapott az Öveges József nevét viselő iskolák találkozójára Pérre. 

Az eseményen hat intézmény vett részt: a pákai, a péri, a zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola, a balatonfűzfői Öveges József Szakközépiskola és Gimnázium, a budapesti Öveges József Szakközépiskola, Szakmunkásképző és Gimnázium valamint iskolánk képviseletében Szilágyi Panna és Takács Marcell tanulóink Palotainé Papp Éva és Horváthné Stier Katalin kíséretében.
Az intézmények diákküldöttei és tanár kísérőik színes program keretében ismerkedhettek egymással és a fizika világával.
Az ünnepélyes megnyitón mindenki meghatódott, mikor Pér polgármestere ismertette a képviselőtestület határozatát, mely szerint díjat alapítottak, mely a jelen lévő Dr. Kovács László professzor úr nevét viseli. Azok a tanárok kapják ezt az elismerést, akik sokat tettek a fizika népszerűsítése terén.
A képviselő diákok bemutatójával kezdődött a diákok szereplése, így ismerhettük meg a programon részt vevő iskolákat. Tanulóink szép, színvonalas kiselőadást tartottak.
A nap legértékesebb, és a névadóhoz leginkább illő része a fizikai kísérletek bemutatása és a bemutatott jelenségek magyarázata volt. A tanulók nagy izgalommal készültek, magukkal hozták a szükséges eszközöket is. Öveges professzor mintáját követték, aki, mint tudjuk, a legegyszerűbb, hétköznapi eszközökkel mutatta be tanítványainak a világ bonyolult fizikai jelenségeit, összefüggéseit.
Ezután érdekes kísérleteket láthattak a gyerekek a professzor úr és Mészáros Péter az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Győr-Moson-Sopron Megyei titkárának előadásában.
Ebéd után kirándulást tettünk a Pannonhalmi Bencés Főapátságba, mely a világörökség része, a magyar kereszténység bölcsője, fontos szellemi műhely. Híres iskolája ezeréves múltra tekint vissza, itt található a világ egyik legnagyobb szerzetesi könyvtára.
Visszatérve Pérre, a rendezvény zárásán Dr. Kovács László professzor úr és Mészáros Péter kedves szavakkal méltatták a résztvevők munkáját. A mi kis csapatunk is dicséretet kapott azért, mert ők még nem is tanulják a fizika tantárgyat, ennek ellenére értékes bemutatóval érkeztek.

Nagyon hasznosan telt el ez a nap, és jól éreztük magunkat. Hagyományteremtő szándékkal vettünk részt ezen a rendezvényen.

Horváthné Stier Katalin

2018. április 28., 03:52
Vissza
Eseménynaptár

Elérhetőségeink

Szákszendi Öveges József Általános Iskola

Szákszend, Száki utca 95.
+36 (34) 371-515
pappevamedia@gmail.com

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Palotainé Papp Éva
igazgató

A honlap tartalmát szerkeszti:
Palotainé Papp Éva
pappevamedia@gmail.com