2024. április 19., péntek
Ma: Emma, Malvin Holnap: Tivadar, Tihamér
Cikkek
Keresés
Vissza
Öveges iskolák találkozója 2019.
Hír

Az előző tanévben örömmel számoltunk be arról, hogy hagyományteremtő szándékkal részt vettünk Péren az Öveges József nevét viselő iskolák találkozóján.

Az idén a Zala megyei Pákáról, a professzor szülőfalujából érkezett a meghívás április 17-ére, melyet természetesen elfogadtunk.

Az eseményen hat intézmény vett részt: a pákai, a péri, a zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola, a balatonfűzfői Öveges József Szakközépiskola és Gimnázium, a budapesti Öveges József Szakközépiskola, Szakmunkásképző és Gimnázium, valamint iskolánk képviseletében Cserpán Péter, Takács Marcell és Heizler Viktória tanulóink Palotainé Papp Éva és Horváthné Stier Katalin kíséretében.

A rövid köszöntő után felidéztük névadónk életútját, majd a diákok vetélkedőn mérhették össze tudásukat. Verset írtak iskolájukról, névadónk életrajza alapján készült feladatokat oldottak meg, iskolájuk hagyományairól, jelképeiről számoltak be. Nagy örömünkre kis csapatunk volt a legjobb ezen a megmérettetésen.

Az előzetes feladat az volt, hogy Öveges József portréját készítsük el természetes anyagokból. Az értékelésben a péri és a szákszendi gyerekek munkáját emelték ki a zsűri tagjai.

Ebben az évben először nem csak a tanulók, hanem kísérő tanáraik is kísérleteztek. Nagy izgalommal készültünk, magunkkal hoztuk a szükséges eszközöket is. Öveges professzor mintáját követtük, aki, mint tudjuk, a legegyszerűbb, hétköznapi eszközökkel mutatta be tanítványainak a világ bonyolult fizikai jelenségeit, összefüggéseit. Bemutatónk látványos, és a zsűri szavait idézve, szórakoztató volt.

Ebéd után kirándulást tettünk a településen. Meglátogattuk a falu templomát, majd a professzor szülőházát, és elhelyeztük a megemlékezés koszorúját.

Nagyon hasznosan telt el ez a nap, jól éreztük magunkat. Késő este, fáradtan tértünk vissza kis falunkba a hosszú útról.

Horváthné Stier Katalin

2019. április 21., 00:46
Vissza
Eseménynaptár

Elérhetőségeink

Szákszendi Öveges József Általános Iskola

Szákszend, Száki utca 95.
+36 (34) 371-515
pappevamedia@gmail.com

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Palotainé Papp Éva
igazgató

A honlap tartalmát szerkeszti:
Palotainé Papp Éva
pappevamedia@gmail.com