2024. June 25., Tuesday
Ma: Vilmos, Viola Holnap: János, Pál
Cikkek
Keresés
Vissza
A hatodik osztályosok Éves Sz-Öveges című lapja
Hír

A hatodik évfolyam tananyagába tartozik az a nyomtatott sajtóval és a sajtóműfajokkal való ismerkedés, az információ megszerzésének, szűrésének, osztályozásának vizsgálata, a vélemény és a tény megkülönböztetésének kihívása, illetve az érzések, gondolatok megfogalmazásának tanulása. A feladatnak egy projekt keretében tettünk eleget, melynek eredménye képpen az osztály tanulóinak köszönhetően megszületett az ötletes Éves Sz-Öveges címet viselő sulilap.

Az első oldalon ajánlót olvashatnak az érdeklődők, majd pár mondatos búcsúzást a nyolcadik osztályosoktól. A további hasábokon az iskolai év legfontosabb eseményei kaptak helyet, majd egy sor interjú az iskola tanítóival, tanáraival, a pedagógiai asszisztenssel és a titkárnővel. A lapot rejtvénysziget és viccoldal zárja. És, hogy mit tanultunk, míg elkészült? Műfaji sajátosságokat figyelembe venni. Kiszűrni a lényeget.  Megfogalmazni a kérdéseinket. Beszabni a mondanivaló hosszát a rendelkezésre álló helyre. Legyőzni a kishitűségünket. Felismerni az erősségeinket.

Reméljük, hogy olvasóinknak legalább annyi örömet jelent majd az olvasása, mint amennyi örömet nekünk jelent az eredmény.

Zsidó Piroska

szaktanár


2023. June 20., 10:08
Vissza
Eseménynaptár

Elérhetőségeink

Szákszendi Öveges József Általános Iskola

Szákszend, Száki utca 95.
+36 (34) 371-515
pappevamedia@gmail.com

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Palotainé Papp Éva
igazgató

A honlap tartalmát szerkeszti:
Palotainé Papp Éva
pappevamedia@gmail.com