2024. április 19., péntek
Ma: Emma, Malvin Holnap: Tivadar, Tihamér
Cikkek
Keresés
Vissza
Napközis tábor 2022. - 1-3. nap
Hír

Hagyományaihoz híven a Szákszendi Öveges József Általános Iskola ebben az évben is megszervezte napközis táborát, melynek első napján a gyülekezés után reggeli átmozgató vidám torna következett. 

A sorversenyekhez kiválasztottuk a csapatok tagjait, a kapitányokat és a nevünket. A csapatok bekötött szemmel lisztben keresték a csokoládét, hatos dobásra késsel-villával csomagolták az édességet, szlalompályán kígyóztak talicskával, szellemi vetélkedőkben mérték össze tudásukat, ügyességüket. A rekkenő hőségben vízicsatával hűsítették magukat és egymást a táborozók. A nap végeztével kis jutalom csokoládé sem maradt el.

Kedden a zenés ébresztő és a reggeli torna után hazánk váraival ismerkedhettek meg a gyerekek. Csapatalakítás után, saját címer és zászló tervezésre került sor. Ezt követően az iskola udvarán életre keltek a középkori várak, majd a megfáradt építkezők felfrissülhettek a habpartiban. Köszönet jár ezért a nagyigmándi lánglovagoknak! A habozás után a frissítő limonádét, gyümölcssalátát jó ízűen fogyasztották a gyerekek. Megünnepeltük az egyik táborozó szülinapját is, köszönjük a szülőknek a finom jégkrémet. Zenére vízibomba támadás után fáradtan, de annál vidámabban tértek haza a gyerekek.

Szerdán folytatódott a tábor, melyet reggeli testmozgással kezdtünk meg. A jóleső mozgás után megismertettük a gyerekekkel az idei év emlősét, a törpe egeret. Már ügyesen tudjuk jellemezni a parányi állatot és állattartási ismereteket is szereztünk. Az alapvető ismeretek mellett egy kedves kis dalt is megtanultunk. Átélhettük, hogy milyen egy kisegér bőrébe bújni, hiszen kihívásokkal teli akadálypályán kellett végigjutnunk. A kincskeresés során pedig törpe egerek után kutattunk. A délután során a táborozók elkészíthették a saját törpe egerüket, és egyedi könyvjelzőket alkothattak. A napot vízipisztoly-csatával és dinnyézéssel zártuk le.

2022. június 29., 16:38
Vissza
Eseménynaptár

Elérhetőségeink

Szákszendi Öveges József Általános Iskola

Szákszend, Száki utca 95.
+36 (34) 371-515
pappevamedia@gmail.com

A honlap tartalmáért felelős vezető:
Palotainé Papp Éva
igazgató

A honlap tartalmát szerkeszti:
Palotainé Papp Éva
pappevamedia@gmail.com