Állatok Világnapja
Hír

Október 30-án megrendezésre került iskolánkban az állatok világnapja. Az Oroszlányi Ebrendészeti Telepen dolgozók jöttek el hozzánk.

Az iskolában gyűjtés szerveztünk az ott élő kutyusok számára.  Hétfőn mindenki lázasan várta, hogy megérkezzenek a várva várt vendégeink. Délelőtt tíz órára minden alsós, felsős gyermeket az udvarra kísértünk, ahova a programot terveztük. Mindenki nagy örömére egy kutyus is érkezett velük, Zsófi. Érdekes témákat hoztak az ebrendészeten dolgozók. Megismerkedhettek az ebtelep és menhely közötti különbségekkel. Bemutatták a befogó ,,pórázt”, felhívták a figyelmet a felelős, helyes állattartásra, a kötelező oltásokat is ismertették és a chip fontosságáról is meséltek. A program második felében a felsősök kaptak tájékoztatást arról, hogyan kell a kutyákat szabályosan tartani, kötelező oltások és chippelés fontosságára is felhívták a figyelmet. Amit az alsósok is hallottak azokat kiegészítették. Sok szabálysértésről meséltek, és az intézkedések nagysági fokozatáról is szó esett. Az előadás végén természetesen mindenki sok-sok szeretetet adhatott a kis Zsófi számára, aki türelmesen, de annál izgatottabban várta az ő nagy pillanatát.

Ezen a héten rajversenyt is hirdettünk az iskolában a diákok számára, és az elkészült alkotásokat kiállítottuk a folyosón és az aulában. Pénteken a szünetekben pedig vicces állatos videókat nézhettek a közösségi terekben.

Elmondhatjuk a programokról, hogy nagyon érdekes témákról hallhattak a tanulók. Köszönjük szépen a sok adományt amit a gyerekek hoztak az állatoknak!

Rokosz Regina Dóra
DÖK segítő tanár
2024. október 08., 13:41