Tiszta vizet a pohárba! – Váljék egészségünkre!
Hír

A Víz Világnapja alkalmából iskolánk tanulói számára egy különleges napot szerveztünk. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. a VÍZ VILÁGNAPJA alkalmával szervezett Nyílt Napon vettünk részt a tatabányai Táncsics Mihály út 1. sz. alatti telephelyén. 

Felnőttek, gyerekek számára egyaránt nagyon érdekes, új információkat szereztünk az életet adó vízről. Végigkísérhettük, ha csak virtuálisan is a víz útját egészen a kinyerésétől kezdődően  a felhasználásán keresztül egészen a végállomásáig, a szennyvíztelepekig.

Bepillantást nyertünk a tatabányai Üzem ivóvizes telephelyének működésébe, megismerhettük a Logisztikai és Készletgazdálkodási osztályt, a raktárt. Jártunk az Ügyfélkapcsolati osztályon, bekukkantottunk a Szivattyújavító üzembe, lakatosműhelybe, és a Szolgáltatás-ellenőrzési osztályon is, ahol a korszerű technika segítségével rendelkező talajradarral ismerkedtünk meg és próbáltuk ki. Igazi nyomozóként beavattak igazi rejtelmekbe is, amikor a hálózatveszteségi feltárásról is érdekes információkat tudtunk meg. 

Fontosnak tartjuk a gyerekek szemléletformálását, ezért minden igyekszünk megtenni azért, hogy aki eddig kevésbé tartotta értéknek legnagyobb kincsünket, az ivóvizet, ő ezután tudatosabban fog cselekedni akkor, amikor vízhasználatról, fogyasztásról lesz szó; aki pedig eddig is tudatosan cselekedett, annak a víz még inkább kinccsé válik.

Palotainé Papp Éva

igazgató


2024. március 28., 21:23