ÖKO-hét
Hír

Ebben a tanévben november 7-11. között rendeztük meg a hagyományos Öveges-hetet.

Hétfő: 

Ezen a napon nyitottuk meg az ÖKO hetet. Alsós és felsős tanulóinkkal elkészítettük Márton napi lámpásainkat a pénteki felvonulásunkra. A nagyok Petra nénivel növényi DNS-t vontak ki több-kevesebb sikerrel.

Kedd:

Az alsósok Marika nénivel barangolhattak a természettudomány területén, a nagyok Piroska nénivel csoportokra bontva mérték össze természettudományi tudásukat.

Szerda:

A kicsik és a nagyok két csoportra bontva vettek részt a Szurkoló állatmentő egyesület bemutatóján. Tapasztalatot gyűjthettek a megfelelő állattartásról. Bemutattak két mentett állatot, akik nagyon súlyos állatkínzáson vannak túl, és szerető gazdikra leltek a kimentés után.

Csütörtök:

A tornateremben Laci bácsival sorversenyen vehettek rész iskolánk tanulói. Változatos ügyességi feladatokat hajtottak végre. Nagyon jól érezték magukat.

Péntek:

Megemlékeztünk iskolánk névadójának Öveges professzornak születésnapjáról, és megkoszorúztuk az emléktábláját. Megünnepeltük a régi és az új iskola 60. illetve 35. születésnapját, melynek alkalmából iskolatörténeti kiállítást készítettünk. Dolgozóink és tanulóink elhelyezték az emlékezés virágait a kopjafánál, így emlékezve iskolánk elhunyt pedagógusaira. Ötödik osztályos tanulóink egy rövid Márton napi műsorral készültek, majd iskolánk tanulói lámpásaikkal vonultak körbe az iskola udvarán. Végül a hetet egy ünnepi "lakomával" zártuk.


2022. november 13., 18:36