Hatályos járványügyi eljárásrend
Hír

Tisztelt Szülő! Tisztelt Tanuló!

Tájékoztatom, hogy a köznevelési intézményekre vonatkozó, a népegészségügyi szakhatóság által felülvizsgált járványügyi eljárásrend az alábbiak szerint módosult.

1.         Fertőzött személy:

A COVID-19 fertőzés bejelentését a háziorvos/kezelőorvos teszi meg az OSZIR Fertözőbeteg jelentő alrendszerébe.

·                 Az igazoltan COVID-19 fertőzött személy 7 napos elkülönítése szükséges.

·                 Az elkülönítés időtartama lerövidíthető, amennyiben a COVID- i 9 fertőzött az elkülönítés 4. napján már láztalan, légúti tünetei megszűntek. Ez esetben a tünetek kezdetétől számított 5. napon antigén gyorstesztet végeztethet, és annak negatív eredménye esetén az elkülönítés feloldható.

2.         Kontakt személy:

A COVID-19 beteg/fertőzött szoros kontaktjai számára, amikor otthonukat elhagyják, javasolt a maszkviselés 5 napig – a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az értelmi és pszichoszociális fogyatékossággal, valamint az autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével – különösen a tömegközlekedési eszközön, munkahelyen, köznevelési intézménybenközösségi helyszíneken, egészségügyi és szociális intézményben. Az utolsó expozíciót követő 5 napig a COVID-19 betegségre jellemző tünetek kialakulását önmagukon ellenőrizzék.

·                 Amennyiben a kontakt személynél COVID-19 fertőzésre gyanús tünetek jelentkeznek, akkor elkülönítés szükséges. A tanulót vagy dolgozót haza kell küldeni és antigén gyorstesztről vagy PCR vizsgálatról kell gondoskodni.

·                 A fertőzés beigazolódása esetén az 1. pontban leírt eljárás lép életbe.

Intézkedés hatálya: visszavonásig.

Megértésüket tisztelettel köszönöm.

Szákszend, 2022. szeptember 14.

 

                                                                                                       Palotainé Papp Éva

                                                                                                        intézményvezető

2022. September 19., 10:31