Ballagás és tanévzáró ünnepély
Hír

„Ballag már a vén diák tovább, tovább…” énekelték a ballagó nyolcadikosok. Kilenc végzős diák járta végig osztályfőnökével a jól ismert, feldíszített tantermeket, folyosókat péntek délután. 

Közülük ketten gimnáziumban, öten szakképző iskolában, egy fő készségfejlesztő iskolában folytatja szeptemberben tanulmányait, egy tanulót pedig még nem vettek fel.

A hetedikesek nevében Rauch Zsófi és Pintér Gábor búcsúztatta a nyolcadikosokat, a ballagók közül pedig Barota Anna és Bodányi Gréta köszönt el társaitól. 

Palotainé Papp Éva igazgató asszony szavait idézve:

„…Az élet egy szüntelen körforgás. Mint ahogy következik napra éj,az őszt követi a tél, a tavaszt felváltja a nyár .Ez a szüntelen körforgás van itt jelen iskolánkban is. Míg a szeptemberi tanévkezdés alkalmával új kis tanítványainkat köszönthetjük most alig néhány hónap elteltével itt állunk az iskola udvarán, elhangzott az utolsó csengőszó és mi elköszönünk azoktól a tanítványainktól, akik életük egy meghatározó korszakát itt, az iskola falai közt, ránk bízva töltötték. Ballagóink egy éve még velem készültetek a nyolcadikosok búcsúztatójára, közösen díszítettük az iskolát, írtuk a búcsúzó beszédet. Eltelt egy év ,ma Ti vagytok , akiket búcsúztatunk.”

Az iskolazászló ünnepélyes átadását követően az alsósok Pordán Jánosné vezetésével kedves műsorral búcsúztatták a tanévet. Mielőtt igazgató asszony hivatalosan is lezárta az évet elismerések átadására is sor került:

A kis elsőseink közül hárman kiválóan teljesítették a tanévet, másodikasink közül hárman értek el kitűnő, ketten jeles tanulmányi eredményt, a harmadikosok közül egy tanuló szerzett kitűnő bizonyítványt, a negyedik osztályban egy kitűnő és egy jeles bizonyítvány született, az ötödik osztályban egy tanuló ért el kitűnő teljesítményt. Sajnos ezzel a sor be is zárul, pedig nem teljesíthetetlen feladatot állítottunk a nagyobbak elé sem.

Egy igazgatói dicséret, 18 osztályfőnöki dicséret és 19 szaktanári dicséret került kiosztásra. Kiemelkedően szép bizonyítványt többen vihetnek haza az előző évekhez képest. Összesen 6 jeles és 3 kitűnő bizonyítvány született. Bukás nincs.

Ezután igazgató asszony hivatalosan is lezárta a tanévet.


2022. június 21., 06:44