Napközis tábor 2020.
Hír

A rendhagyó 2019/2020. évi tanév befejezése után, június utolsó hetében ismét gyerekzsivajtól volt hangos iskolánk. Hagyományos napközis táborunk minden nap más-más foglalkozással várta a gyerekeket, melyeken örömmel vettek részt.

Hétfő reggel izgatottan léptek be a gyerekek az iskola ajtaján. Hosszú idő után, ekkor találkozhattak először egymással és tanítóikkal. Nagyon várták, hogy elérkezzen ez a nap.

A délelőtt közös barkácsolással telt. Csodaszép színekben pompázó batikolt pillangókat készítettek a gyerekek. Ezt követően mindenki elkészíthette, megtervezhette saját papírrepülőjét, amit egy célbareptető versenyben ki is próbálhatott. Ebéd után jól esett a szabad levegőn a játék. A szabadtéri játékokat követően ügyességi feladatokban méretethették meg magukat a gyerekek.

A táborozók a keddi napot egy biciklitúrával kezdték. Felkeresték a szendi tavat, ahol megvizsgálták a tó vizét és kincseket gyűjtögettek. Ezekből a termésekből, virágokból, levelekből a délután folyamán csodaszép tópartot készítettek. Képek segítségével megismerkedtek Magyarország halfajtáival is. A napot mozgásos játékokkal zárták.

A szerdai napon kerékpártúráztunk a Kisigmándi szélerőmű-park Kisigmánd, Csém, Nagyigmánd települések határában épült szélerőmű-tagjainak megtekintéséhez. A gyerekek többségének elképzelése sem volt ezekről a hatalmas, környezetbarát energiatermelő létesítmények méreteiről. Az ott található szélturbinák 100 méter magasak, a lapátok hossza 44 méter, egy-egy torony súlya 5,8 tonna. Egy ilyen típusú turbina hozzávetőlegesen 1500-1800 lakás éves energiaigényét biztosítja. A legközelebbi létesítmény mellett megtízóraiztunk, fogójátékot játszottunk, majd megnéztük a közeli Nagyigmánd, Kisigmánd, Csém irányában elénk tárult csodálatos panorámát. Ebédre hazakerekeztünk.  

Délután a délelőtti túrához kapcsolódóan szélforgókat, szélmalmokat, néhányan ezen felül  vidám állatfigurákat is készítettek színes papírból. 

Csütörtökön a tatabányai Turul madár felkeresése, valamint fagyizás következett, majd a pénteki zárónapon önfeledt játékos vetélkedőkkel zártuk iskolánk nyári táborát.


2020. június 28., 22:54