Ballagás, tanévzáró ünnepély
Hír

„Ballag már a vén diák tovább, tovább…”

…énekelték a ballagó nyolcadikosok. Tizenöt végzős diák járta végig osztályfőnökével a jól ismert, feldíszített tantermeket, folyosókat szombat délelőtt, akik közül öten gimnáziumban, a többiek pedig szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában folytatják ősszel tanulmányaikat.

A hetedikesek nevében Sulyán Judit és Szabó Bertold búcsúztatta a nyolcadikosokat, a ballagók közül pedig Paveszka Kornélia, Bodó Benedek köszönt el társaitól. Cserpán Péter verssel búcsúzott.

Palotainé Papp Éva igazgató asszony szavait idézve:

„…Az elmúlt percekben elhangzott az utolsó csengőszó, kissé félénk, halk hangotokon az utolsó dal. Ma utoljára vagytok így együtt, mint osztály. Most utoljára állok előttetek, hogy tanulótársaitok, tanáraitok nevében elköszönjek tőletek. Ünneplőbe öltözött körülöttetek minden, a tantermek, a folyosók, diáktársaitok, barátaitok. Azt látom végig nézve rajtatok, hogy ünneplőbe öltöztettétek a szívetek is. Szépek vagytok, szemetekben örömet, várakozást, és egy kis bizonytalanságot is látok. Az elmúlt nyolc év minden napján tanáraitok, szüleitek, arra törekedtek, hogy megfelelő alapokat adjanak a későbbi életetekhez, tanulmányaitokhoz. Legyenek ezek számotokra olyan értékek, normák, amelyek biztos útmutatást nyújtanak majd az elkövetkezőkben. Az első köszönet mindenképpen a szüleiteknek jár, mindazért, amivel segítettek benneteket abban, hogy ez a mai nap elérkezzék. Kik-ki tudja jól, hogy nem mindegyikőtök állna most itt, nem ünnepelhetnénk együtt, ha szüleitek nem álltak volna oly szorosan mellettetek, nem támogattak volna. Szeressétek és becsüljétek őket. Ők azok, akik továbbiakban is a legtöbb szeretetet és odafigyelést tudják adni számotokra. Kívánom, hogy a következő iskolátokban álljátok meg a helyeteket és érjétek el a céljaitokat, legyen szép életetek, legyenek sikereitek, legyetek boldog emberek!”

Az iskolazászló ünnepélyes átadását követően az alsósok Mondics Natália vezetésével kedves műsorral búcsúztatták a tanévet. Mielőtt igazgató asszony hivatalosan is lezárta az évet elismerések átadására is sor került:

Nevelőtestületi dicséret: Tóth Mihály

Igazgatói dicséret: Cserpán Péter, Heizler Viktória, Takács Marcell

Elismerés a kiváló és kitűnő tanulmányi munkáért: Kolos Mirtill, Musitz Anna, Seres Léda, Samu Botond, Tóth Mihály, Tóth Zsófia,

Elismerés jeles tanulmányi eredményért: Tóth Júlia, Takács Dorka, Cserpán Péter

Szaktanári dicséret: Kovács Viktor Ádám, Tóth Zsófia, Fodor Márton, Tóth Mihály, Samu Botond, Tóth Julianna, Kosztolánszky Hanna

Gratulálunk, büszkék vagyunk rátok!

Az ÖKO-pontgyűjtő verseny idei nyertesei alsóban az 1-3. osztály, felsőben a 6. osztály, ők gyümölcskosarat vehettek át. A tanulmányi verseny győztese szintén a 6. osztály, ők vehették át a serleget megőrzésre egy évig.

Horváthné Stier Katalin

2019. June 16., 21:54