Időutazás Imre bácsival
Hír

Az ÖKO – hét nyitányaként az 1., 2. és 3. osztályos kisdiákokkal Hartmann Imre családi gazdaságához látogattunk el.

Egy rendhagyó környezetismeret órán vehettünk részt, ahol a házigazda a zöldség és gyümölcstermesztésről, az egészséges táplálkozásról beszélt a gyerekeknek. A képzeletbeli időutazás során megelevenítette a mai napokban már egyre kevesebbek által ismert paraszti élet mindennapjait: a gazdasszony gondosságát, a megannyi praktikumot, a jó gazda tudását, ami szükséges és elengedhetetlen volt a családok mindennapi létfenntartáshoz.

Képzeletbeli utazást tehettünk akkor is, amikor a kiállított trófeáit csodálva vadászatairól szóló történeteit hallgattuk. Oly magával ragadó volt, hogy a gyermekeket, és bennünket, pedagógusokat is elvarázsolt.

Sétánk során betekintést nyerhettünk a családi gazdaság mindennapi forgatagába is, ahol a már betakarított kukoricát szárították, szállították. Piroska néni és Anita néni finom pogácsával és málnaszörppel kedveskedett az érdeklődő csapatnak.

Legvégül a 400 példányból álló fácános kertet tekintettük meg, amely szintén a gyerekek számára egy nem mindennapi élmény volt.

Köszönetemet fejezem ki Hartmann Imre Úrnak a lehetőségért. Köszönöm a kedves vendéglátást, amivel vártak, fogadtak, és amiben az ott tartózkodásunk során is részünk volt.

Palotainé P. Éva

2016. november 13., 20:32