Hagyományaihoz híven a Szákszendi Öveges József Általános Iskola ebben az évben is megszervezte napközis táborát, melynek első napján a gyülekezés után reggeli átmozgató vidám torna következett. 

A sorversenyekhez kiválasztottuk a csapatok tagjait, a kapitányokat és a nevünket. A csapatok bekötött szemmel lisztben keresték a csokoládét, hatos dobásra késsel-villával csomagolták az édességet, szlalompályán kígyóztak talicskával, szellemi vetélkedőkben mérték össze tudásukat, ügyességüket. A rekkenő hőségben vízicsatával hűsítették magukat és egymást a táborozók. A nap végeztével kis jutalom csokoládé sem maradt el.

Kedden a zenés ébresztő és a reggeli torna után hazánk váraival ismerkedhettek meg a gyerekek. Csapatalakítás után, saját címer és zászló tervezésre került sor. Ezt követően az iskola udvarán életre keltek a középkori várak, majd a megfáradt építkezők felfrissülhettek a habpartiban. Köszönet jár ezért a nagyigmándi lánglovagoknak! A habozás után a frissítő limonádét, gyümölcssalátát jó ízűen fogyasztották a gyerekek. Megünnepeltük az egyik táborozó szülinapját is, köszönjük a szülőknek a finom jégkrémet. Zenére vízibomba támadás után fáradtan, de annál vidámabban tértek haza a gyerekek.

Szerdán folytatódott a tábor, melyet reggeli testmozgással kezdtünk meg. A jóleső mozgás után megismertettük a gyerekekkel az idei év emlősét, a törpe egeret. Már ügyesen tudjuk jellemezni a parányi állatot és állattartási ismereteket is szereztünk. Az alapvető ismeretek mellett egy kedves kis dalt is megtanultunk. Átélhettük, hogy milyen egy kisegér bőrébe bújni, hiszen kihívásokkal teli akadálypályán kellett végigjutnunk. A kincskeresés során pedig törpe egerek után kutattunk. A délután során a táborozók elkészíthették a saját törpe egerüket, és egyedi könyvjelzőket alkothattak. A napot vízipisztoly-csatával és dinnyézéssel zártuk le.

2022. June 29., 16:38