Beszámoló a 8. osztály bográcsozós, biciklis kirándulásáról

A 2019/2020-as tanév farsangi bálja nagyon jól sikerült. Osztályunk III. helyezést ért el Retro Disco Patkányok  című produkciójával. Nyereményünk egy közösen eltöltendő szabad nap volt. Nagy volt az öröm, alaposan megünnepeltük a nyereményünket. 

Teltek-múltak a napok, hetek, sokat álmodoztunk a szabadnap programjáról. Márciusban aztán nálunk is megjelent a Covid- vírus. A tanév további részében karanténban voltunk, így a szabadnap és a közös élmények elmaradtak. Szeptemberben újra álmodozni kezdtünk a szabadnapról, de novembertől ismét erősödni kezdett a járvány. Már-már teljesen lemondtunk a közös élményekről, mikor az év végéhez közeledve egy nap az osztályfőnökünk meglepetés hírrel érkezett. A kirándulás időpontját és programját hozta nekünk. Nagy örömmel és millió kérdéssel fogadtuk a hírt.

A várva várt napon mindenki biciklivel érkezett az iskola elé, és a sok kerék vidáman gurult a tó felé. A hideg tavasz után örültünk a meleg napsütésnek, a zöld fáknak és a csillogó víznek. Leterítettük a plédeket, süttettük a hasunkat a nappal, és vidáman beszélgettünk egymással. Gyorsan fogyott az elemózsia, pedig volt a hátizsákokban minden földi jó: cseresznye, csipsz, üdítő. De nem csak az elemózsia fogyott gyorsan, a száraz hely is a plédeken.  A párás levegőnek köszönhetően a vizes fű hamar átáztatta. Így a csapat elindult felfedezni a környéket. Láttunk szitakötőket a nádasban, apró halakat a part közelében és hatalmas siklókat a vízben. Nagyon sütött a nap, de a „félelmetes” siklók elvették a kedvünket a lábfürdőzéstől.

Közben eltelt az idő, megéhezett az osztály. Főszakácsaink felállították a bogrács állványt, és hamarosan finom illatok szálltak a levegőben. A tűz körül korgó gyomrú kukták segédkeztek. Csirkepörkölt készült. 

Zenével, tánccal, tollasozással igyekeztük múlatni az időt, hátha gyorsabban elkészül az ebéd. Egyszer csak egy siklót láttunk, ami kimászott a vízből. Elbújt egy bokorban. Néhányan nagyon megijedtek. Lovagias társaik a hátukon vitték őket, hogy ne féljenek a ránk egyébként ártalmatlan hüllőtől.

Végre elkészült a bográcsos csirkepörkölt krumplival. Mindenki jóllakottan dőlt le a közben megszáradt plédekre sziesztázni. Még sokáig beszélgettünk, észre sem vettük, hogy mennyire előre haladt az idő. Összecsomagoltunk és elégedetten  indultunk haza.

Nagyon élveztük ezt a kirándulást!  Örök emlék marad.

 Szilágyi Panna    

 8. osztályos tanuló

Fotók: Csonka Zoltán


2021. június 21., 08:51