Ismét megszólalt a csengő az Öveges iskolában. Április 19 – től az alsó tagozatos, május 10 –től már a felső tagozatos diákjaink is visszatérhettek az iskola padjaiba. Minden feltétel adott volt a gyerekek biztonságos fogadására. Az intézményt a Magyar Honvédség fertőtlenítette, és a nagytakarítás is megtörtént. Folytatódhatott a megkezdett munka.

Fokozatosan, a szabályozás betartásával igyekeztünk programjainkat megszervezni. Az őszi papírgyűjtési és elektronikai gyűjtési programunk sajnos az ismert okok miatt elmaradt, amit most tavasszal pótoltunk.

„Legyél Te is zöld béka!” - ÖKO programjaink

A 2021. évi Fenntarthatósági témahét a járványhelyzet miatt online került megrendezésre, melynek kiemelt témái az erdő, mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek. 

Örökös Ökoiskolánk a felkínált lehetőségeket kihasználva a programban online formában vett részt.

A felső tagozatosok megnézték:

- PONTV-ELEM: szárazelemek és akkumulátorok újrahasznosítása

- Közlekedésirányítás

- A jövő mobilitása című filmet, mely sok megválaszolandó gondolatot, és megvalósítandó folyamatos feladatot állít tanulóink elé.

Föld Napja - 2021. április 22. Egy nap a holnapért, a klímáért! Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet. Ezen a napon az alsósok tanórák keretén belül fejezték ki gondolatukat kreatívan tanítójuk segítségével, mit jelent számukra a Föld. Lehetőség nyílt az alsós kisdiákok számára a digitális kompetencia fejlesztésére is.

A felsősök a járványhelyzet miatt digitális online tanórák keretén belül megtekintették a Föld dala című videót, majd a „Mi fán terem az erdő?” - erdővédelmi tanórán vettek részt.

Az elektronikai hulladékgyűjtés az egész település lakosságát aktivizálta. Nagyon örültünk annak, hogy sokan éltek azzal a lehetőséggel, hogy elhasználódott, elromlott készülékeiktől ebben a szabályozott formában váljanak meg. Soha nem látott mennyiségű elektronikai hulladékot adtak le a településen élők.

Ezúton is köszönöm a lakosság együttműködését, a környezetünk megóvásáért tett fáradozásukat!

Ballagás, évzáró

Egy csodaszép napon szerveztünk meg gyermeknapi programjainkat, ahol igazán a játék , a mozgás , a jókedv és vidámság volt terítéken. Készülünk az évzárásra, nyolcadikos tanítványaink búcsúztatására. Hogy ki, milyen bizonyítvánnyal zárja ezt az ismét nem rendhagyó évet? Az hamarosan kiderül…

Táborozunk

Ismét várjuk diákjainkat a hagyományosan megrendezendő „Sárkányeregető” napközis táborunkba, melynek időpontja: június 28 - 02.Részvételi díja:9 000 Ft, amely tartalmazza az étkezéseket és a programok költségeit is.

Várunk minden kalandvágyó gyerkőcöt!

 Palotainé Papp Éva

igazgató       


2021. június 07., 08:46