Iskolánk a 2020/2021-es tanévre vonatkozóan elnyerte a Boldog Iskola címet, melyet a Jobb Veled a Világ Alapítvány hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára. 

Az alapítvány egyik kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás, általános és középiskolás korosztály számára kidolgozott Boldogságóra programmal. A Boldogságórák csökkentik a tanulók szorongását, miközben erősítik önbizalmukat. Így nemcsak kiegyensúlyozottabbá válnak a gyerekek, de az iskolában is jobban teljesítenek.

Iskolánk két pedagógusa augusztus végén továbbképzésen vett részt Békéscsabán. Bevezető jelleggel Palotai Eszter tanító az 1. osztályosoknak, Horváthné Stier Katalin tanár a 6. osztályosoknak tart havonta egy Boldogságórát. A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. 

Az egyes témakörök sorrendben: 

1. A hála gyakorlása

2. Az optimizmus gyakorlása

3. Társas kapcsolatok ápolása

4. Boldogító jócselekedetek

5. Célok kitűzése és elérése

6. Megküzdési stratégiák

7. Apró örömök élvezete

8. A megbocsátás gyakorlása

9. Testmozgás

10. Fenntartható boldogság

Bízunk benne, hogy tanulóink megszeretik ezeket a foglalkozásokat, és örömmel vesznek részt a Boldogságórákon. Célunk, hogy a remélhetőleg sikeres bevezetés után még több tanulóval csatlakozhassunk a programhoz.


Horváthné Stier Katalin


2020. szeptember 20., 19:01