Tanévnyitó ünnepélyünkön csak a kis elsősök, szüleik, a végzős nyolcadikosok vehettek részt szeptember 1-én.

A biztonsági előírások betartásával megszervezett ünnepségen a diákok műsorát követően Palotainé Papp Éva igazgató asszony köszöntötte a jelenlévő tanulókat, szülőket, aki – többek között – arra hívta fel a figyelmet, hogy a vakáció és a kialakult járvány miatt közel fél éve voltak diákok utoljára az iskola falai között. Mint elmondta, az új alaptanterv felmenő rendszerben kerül bevezetésre, és elsőként az első évfolyamos diákok fogják azt megtapasztalni.

- A mindennapi zavartalan munkához szükséges feltételek adottak. A nyári nagytakarítással felfrissült az iskola. Ezen felül a kötelező járványügyi helyzetre való tekintettel a felületek fertőtlenítése is megtörtént, és ez rendszeresen megismétlődik. Jelen helyzetben valamennyien akkor tudunk magunkra vigyázni, ha másokra is vigyázunk! Valamennyien betartjuk a kötelező előírásokat. Az általános higiénés elvárások betartásán túl ügyeljünk a távolságtartásra, az alapos, rendszeres kézmosásra, a tüsszentés, köhögés etikettjére. A felsoroltak betartása mindenki feladata. Részletes tájékoztatást a tanév feladataival kapcsolatosan az osztályfőnökök adnak az osztályoknak, a szülők tájékoztatása a helyzetre való tekintettel elektronikus formában fog történni – fogalmazott az intézményvezető.

Az ünnepélyes tanévnyitón 17 elsős kisdiák vehette át az intézmény hagyományos jelvényét és a virágot, akiket Palotai Eszter osztályfőnök vezet be a betűk és számok világában.

A 2020/2021-es tanévet 6 évfolyamon 87 tanulóval kezdik az Öveges József iskolában.

Osztályfőnökök:

1. osztály: Palotai Eszter

2-4. o: Mondics Natália

3. o: Pordán Jánosné

6. o: Vasi Csaba

7. o: Maninger Mariann

8. o: Csonka Zoltán

Fejlesztő pedagógus: Beke Dorottya

Angol nyelv: Sebestyén Lajos

Pedagógiai asszisztens: Batha Krisztina

Igazgatóhelyettes: Horváthné Stier Katalin

Szöveg forrása: http://www.szakszend.hu/

Fotó: Sebestyén Lajos

2020. szeptember 02., 07:16