Ebben a tanévben április 26-án emlékeztünk meg otthonunkról, a Földről. Örökös Ökoiskolaként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minden év áprilisában a Föld napjára emlékező programokat szervezzünk.

„Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet április 22-én a 29. magyar és a 49. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése. Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk - ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése.” (Forrás: https://www.fna.hu/)

Cselekvésre ösztönző tudás és tájékozottság kell ahhoz, hogy érdemben fellépjünk környezetünk, jövőnk védelmében, ezért tanulóinknak színes, kreativitásukat is fejlesztő programokat szerveztünk.

Programunk nyitásaként egy rövidfilm keretében bolygónk „szólt” az iskola tanulóihoz. Az alsósok megismerkedtek a Föld meséjével, az Alma kvíz kérdéseire válaszoltak, kézműves foglalkozáson vettek részt, „harmatcseppeket” kerestek az iskola udvarán. A felsősök az aulában csapatokba rendeződtek, kvízkérdésekre válaszoltak, illetve udvari feladatokat oldottak meg. Ezzel párhuzamosan környezetvédelmi plakátot készítettek, és az egészséges életmód keretében tájfutáson vettek részt. A program zárásaként meghallgattuk együtt a Föld dalát, és közös fotó készült az iskola udvarán álló nagy fánál. A diákok aktívan vettek részt a programokban, és jó hangulatban zártuk a programsorozatot.

Szöveg: Horváthné Stier Katalin 
Kép: Sebestyén Lajos
2019. május 03., 01:12