Iskolánk 2018. 09. 03-án tartotta tanévnyitó ünnepélyét.

Az ünnepély a leendő elsősök és tanulóink kedves kis műsorával kezdődött. Ezután Palotainé Papp Éva igazgatónő elmondta, hogy visszavonhatatlanul véget ért a nyári szünet, mely sok szép, forró nappal kedveskedett. Most 105 tanuló ül iskolapadba az intézményben, ahol 17 kisdiák első alkalommal lépte át iskolánk küszöbét. Éva néni a következő szavakkal indította el az új tanévet:

„Induljon számotokra ez az új iskolaév 3 nagyon fontos üzenettel, mégpedig azért, hogy minden reggel jó érzéssel léphesse át tanár és diák egyaránt ennek az iskolának a küszöbét! 1. Van egy rossz hírem, tanulni az idén is kell. Éppen ezért kérlek benneteket, engedjétek tanáraitoknak, hogy képességeiteket tovább fejlesszék, hiszen a ti hozzáállásotokon is múlik, hogy milyen munka folyik egy tanórán. 2. Az iskolai élet minden területén, a tanulmányaitokban és a sportban legyen köztetek tiszta és tisztességes a verseny! 3. Az osztályaitokban és az iskolában kialakult közösségeket pedig ápoljátok, erősítsétek!”

Éva néni ezután ismertette a nyár folyamán bekövetkezett személyi változásokat:

Varga Erika kolléganőnk határozott idejű megbízása július végével lejárt. Helyét pályáztatás útján töltöttük be. Szeptembertől Palotai Eszter lát el alsó tagozaton tanítói, napközi vezetői feladatokat. A biológia – kémia órákat szakos óraadó kollégával tudjuk ellátni Mágyel István személyében. A régen várt pedagógiai asszisztens státusz betöltése is megtörtént. A hozzá kapcsolódó feladatokat Mohácsiné Szalai Szilvia látja el. November 1-jével távozik Szekeres Enikő kolléganő. Helyét pályáztatjuk.

A kis elsősöket is ellátta útravalóval az igazgató néni: „Marika néni mindent megtesz majd az elkövetkezőkben azért, hogy érezzétek jól magatokat itt az iskolában, szívesen jöjjetek ide, nagyon sok ismerettel gazdagodjatok. Bebarangoljátok a betűk, számok varázslatos világát, és év végére már el tudjátok olvasni kedvenc meséteket. Ha megnéztétek azokat a szép könyveket, amelyeket kaptatok, biztos nagyon szívesen fogjátok azt forgatni. Kívánom nektek, hogy nyíljon meg a világ száz csodája előttetek és ti fogadjátok azt nagy szorgalommal, lelkesedéssel, legyen sok vidám percetek, érjetek el szép eredményeket valamennyiőnk örömére.”

Az idei év osztályfőnökei:

1-3.o. Pordán Jánosné

2-4.o. Mondics Natália

5.o. Maninger Mariann

6.o. Csonka Zoltán

7.o. Vasi Csaba

8.o. Horváthné Stier Katalin

Pokker Andrea alsó tagozaton tanítói, Magyari-Beke Dorottya fejlesztő foglalkozásokat tart és tanítói feladatokat lát el, Sebestyén Lajos angol nyelv- és rajz tantárgyakat tanít, Mágyel István biológia – kémia szakos tanárifeladatokat lát el.

Igazgatóhelyettes: Horváthné Stier Katalin

Alsós munkaközösség-vezető Pordán Jánosné

Felsős munkaközösség-vezető Maninger Mariann

Az elsősök névsora: Albers Teun Jozef, Bazsó Bence, Dobroczki Réka, Felső Ketrin Leila, Göböly Márk József, Göböly Máté János, Grandits Attila, Halász Nikolasz, Horváth Krisztián, Kirschner Benett. Kolos Mirtill, Kovács Dávid, Musitz Anna, Pintér Emma, Szabó, Zsófia Zselyke, Szikszai Tibor, Török Emese.

A tantermek tisztán, rendezetten várják tanulóinkat. Minden adott tehát az eredményes munkához.

Összes tanulónknak és pedagógusunknak eredményes tanévet kívánunk!

2018. szeptember 08., 00:23