„Elbúcsúzunk, holnap már távol vagyunk…” 

…énekelték a ballagó nyolcadikosok. Tizenkét végzős diák járta végig osztályfőnökével a jól ismert, feldíszített tantermeket, folyosókat szombat délelőtt, akik közül ketten gimnáziumban, heten szakgimnáziumban, hárman szakközépiskolában folytatják ősszel tanulmányaikat.

Palotainé Papp Éva igazgató asszony szavait idézve:

„…Ez a megkezdett mese biztosan őrzi az első iskolai nap emlékét, amikor mint kisdiák, szorongással vegyes kíváncsisággal lépte át Mindegyikőtök ennek az iskolának a küszöbét. Most is átlépitek majd ugyanazt a küszöböt, csak ezúttal nem befelé, hanem kifelé indultok el. Hogy hová? Első lépésként egy másik iskolába. Ahol ugyanúgy helyt kell állni, mint itt. Az elmúlt nyolc év alatt tanáraitok néha igazságtalannak tűnhettek, a lecke mennyisége is csak nőtt és nőtt. Sokszor nem értettétek mi baja a világnak veletek, vagy nektek a világgal? Az iskola rendje, a Házirend szabályai is indokolatlanul keménynek és teljesíthetetlennek tűntek. Ez így van rendjén. Meg kell élni mindent ahhoz, hogy értékelni tudjuk. A jelen időt másképp érzékeljük, sokszor csak a feladatot látjuk benne.

És a mese folytatódik: megsült a hamuba sült pogácsa és a lány/legény útnak indul. A választott iskolátokban lesz, akinek könnyebben sikerül beilleszkedni, és lesz, aki nehezebben veszi majd az akadályokat. Lesznek hullámhegyek, hullámvölgyek. Nem lesz már mindig veletek valaki, aki fogja a kezeteket, és visszavezet a helyes útra, ha letévedtetek róla.

Hogy siker vagy kudarc ér – e titeket több az életben, az többnyire rajtatok múlik. A szorgalmatok, a kitartásotok, tisztességetek, emberi értékeitek lesznek a meghatározók. Meg kell tanulnotok a sikereiteknek örülni, és felelősséget vállalni saját tetteitekért.”

A tanévzáró ünnepélyen elismerések átadására is sor került:

Nevelőtestületi dicséret: Valkó Júlia

Igazgatói dicséret: Takács Marcell, Szilágyi Panna

Elismerés a kitűnő tanulmányi munkáért: Tóth Mihály, Tóth Zsófia, Szepesi Levente, Tóth Júlia

Szaktanári dicséret: Kovács Viktor Ádám, Tóth Mihály, Fodor Márton, Tóth Zsófia, Kosztolánszky Hanna, Seres Léda, Barota Eszter, Okoncsik Patrícia, Samu Botond.

2018. június 19., 20:42