2017. október 16-án felsős tanulóinkkal ellátogattunk a bábolnai mentőállomásra. Az állomás munkatársai megmutatták, hogy milyen eszközökkel végzik munkájukat, mikor az életünk veszélybe kerül.

A program során megtekinthettünk egy mentőautót belülről, tájékoztatást kaptunk a segítségkérés módjáról, az újraélesztés technikájáról, és a gyakran előforduló balesetek esetén szükséges azonnali teendőkről. A mentőállomás vezetője elmagyarázta, mire kell figyelni, miért fontos a technikai sorrend betartása, ha bajbajutott embertársunkon kell segíteni, és mi a teendőnk, amíg megérkezik a segítség. Az időben elkezdett, hatékony laikus újraélesztéssel a túlélés esélye megháromszorozható, így a szakszerű segítség megérkezéséig ezzel minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a szív „újraindítható” állapotba kerüljön. A stabil oldalfekvésbe fordítást is bemutatta, ezáltal megtanultuk, hogyan kell biztosítani a szabad légzést az eszméletlen, sérült ember számára.

Nagyon fontos gyakorlati tudnivalókat ismerhettünk meg a program során, melyeket baj esetén kell alkalmaznunk. Köszönjük Bodóné Wessel Tünde védőnőnek, hogy segített a szervezésben, és a mentőállomás vezetőjének és munkatársainak a tartalmas előadást.

2017. október 21., 09:02