Gaudeamus igitur…

…hangzott a ballagók ajkán. A ballagási ünnepély minden végzős tanuló számára örök emléket ad. Az év közben oly magabiztosnak és határozottnak tűnő diákok a búcsúzás perceiben meghatódottságtól elcsukló, - csendes hangon énekelték a hagyományosan ballagók számára íródott kedves dalokat. Az esztétikusan feldíszített iskola, osztályok ünnepi ranghoz méltó hangulatot, búcsút nyújtottak számukra.

Az eljárási rendnek megfelelően minden tanuló beadta továbbtanulási jelentkezési lapját, és felvételt nyert valamely középfokú oktatási intézménybe. Néhányan nem az elsőként megjelölt intézménybe nyertek felvételt. Ennek oka a központi felvételin nyújtott teljesítmény, vagy a korábbi tanulmányi eredmény volt. A 16 tanulóból hárman gimnáziumban, hatan szakgimnáziumban és öten szakközépiskolában folytatják tanulmányaikat. Két tanuló sikertelen tanévzárása miatt nem iratkozhat be az új oktatási intézménybe. Egyikük javítóvizsgát tehet, ő az augusztusi sikeres javítóvizsga megtétele után kap lehetőséget a beiratkozásra. 

Palotainé Papp Éva igazgató a tanévzárón elismeréseket adott át a legkiválóbb diákoknak, majd a rendezvény zárásaként méltatta a nyugdíjba vonuló Havasiné Orbán Ildikó több évtizedes pedagógiai munkásságát.

2017. június 21., 15:05