Kirándult a ballagó osztály

A kirándulás helyszíne szinte egyhangú diákdöntés alapján helyben, a Szákszendi-horgásztó festői környezete. Háttérben a szélkerekek méltóságteljes járása mutatta, hogy környezetbarát módon energia készül.

Az iskolából kellemes kiránduló időben gyalog tettük meg a távot a horgásztóhoz. Segítőink, Kevin apukája, és  annak testvére a  főzéshez szükséges eszközöket, asztalokat, padokat szállította ki a helyszínre. Innivalóról, rágcsálnivalóról, gyümölcsről a segítő anyukák gondoskodtak.

Közkívánatra paprikás krumpli készült szabad tűzön. Míg az étel készült, addig az osztály számháborúzott. Többen segítettek a főzéshez szükséges alapanyagok előkészítésében.   Akadt idő a ballagási dalok gyakorlására is.

Mindenki nagy megelégedésére a nagy kondérban főtt finomság elkészült, és jólesően fogyasztottuk együtt. Ebéd után jólesett a „szieszta”. Többen a társas játékot, tollaslabdázást, horgászatot választották kedvükre. Nagy örömet jelentett egy-egy kárász, keszegkifogása. Akadt a horogra néha ponty is, amit kíméletesen visszaengedtünk a tóba.

Délután 3 óra után indultunk vissza az iskola felé. A helyi kirándulás jó döntés volt, a végzősök számára maradandó élményeket nyújtott.

Megköszönöm Takács Józsefnek, a horgászegyesület elnökének, hogy a helyet és lehetőséget biztosította a tónál, továbbá Hanzli Tibornak, testvérének Lajosnak, feleségének, Reni néninek, anyukák közül Aranka néninek és Csilla néninek, tanárok közül Lajos bácsinak, hogy hozzájárultak a kirándulás sikeréhez. 

2017. június 13., 10:57